среда, 15 января 2014 г.

Завдання

 Викладач поставив перед нами завдання якомога більше дізнатися про святкування Різдва в Великій Британії. 



Великобританія - країна, багата безліччю цікавих традицій. Хотілося б розповісти Вам про деякі традиції і свята цієї країни.
Новий рік та Різдво - одні з улюблених свят британців. У цей час святковий Лондон перетворюється: навколо з'являється безліч ялинок, прикрашених яскравими гірляндами. Головне новорічне дерево - ялина, розташована на Трафальгарській площі. Примітно, що дерево щорічно привозять до Великобританії з Норвегії. Таким чином, норвежці висловлюють свою вдячність британцям за порятунок під час другої світової війни членів Норвезької королівської сім'ї. Також щорічно у Великобританії проходить Різдвяний базар у містечку Лінкольн.
З 1-го по 24 грудня триває підготовка до Різдва. Вінки з свічками - це одна з головних традицій підготовчих тижнів. Ця традиція прийшла з католицизму і поширена у всій Європі. Щонеділі запалюється нова червона свічка. А в вечір перед Різдвом запалюється символ того, що в світ прийде Христос і освітить тьму - біла свічка. Запалюються свічки, як правило, в той час, коли родина збирається увечері разом за молитвою.
Новий рік у Великобританії, до речі, не вважається таким великим святом, як у нас. Найчастіше він відзначається без подарунків і не завжди в колі в сім'ї або близьких людей. Традиційних страв для новорічного столу теж немає, але англійці люблять готувати яблучний пудинг. Є у британців «корисна» традиція - приймати важливі рішення, які повинні поліпшити їхнє життя, наприклад, зайнятися спортом, кинути палити, почати правильно харчуватися і так далі.
Хотілося б звернути Вашу увагу і на такий день, як Вальпургієва ніч - це один з найважливіших язичницьких свят, присвячених родючості. Ще, за повір'ям в цю ніч, 30 квітня, відбувається головний шабаш відьом. Пов'язаний це свято зі уімбурнской черницею святого Вальпурга. Вона була дуже знаменита, і після смерті її стали вважати святою. Також багато британців вірять, що в цю ніч на Лисій горі на шабаш збираються відьми.
Ще один містичне свято - Хеллоуїн. Відзначається він в останній день жовтня. Хеллоуїн прийшов до Великобританії з давніх часів. Він мав дуже велике значення, так як в цей день за допомогою ритуалів прощалися зі старим і поганим, 


Комментариев нет:

Отправить комментарий